Gerbeaud-Gundel-Gellért Borvacsora

Jegyek kaphatók a Gellért Hotel recepcióján 0 - 24 óráig 

6-fogásos gourmet vacsora a Gellért Sörözőben

november 10. 18:00 óra MINDEN JEGY ELKELT!
november 11.  18:00 óra MINDEN JEGY ELKELT!

A páratlan gasztro-csúcstalálkozón a Gerbeaud-Gundel-Gellért aranyhármas séfjei prezentálnak a hazai gasztronómia történetében egyedülálló borvacsorát, ahol az Onyx és a Gundel head sommelier-i válogatják az ételekhez illő borokat.

Séfek:
Tóth Ágnes executive chef az elmúlt 17 évben a Gerbeaud Gasztronómia összes egységének konyháján dolgozott és alkotott. Ágnes éhezik a tudásra, az új megismerésére. Vágyai közt szerepel, hogy betekintést nyerhessen gombafarmok életébe, sajtkészítők és állattartók munkájába. A Márton napi borvacsora fogásait kifejezetten erre az alkalomra alkotta, és izgatottan várja a vendégek visszajelzését.

Merczi Gábor karrierjét Magyarországon kezdte, majd munkásságát külföldön folytatta, ahol megismerte a tradicionális francia és nemzetközi konyha sajátosságait. Exkluzív hajótársaságok elegáns éttermeiben, londoni és budapesti szállodák luxus éttermeiben vált vezető séffé, mielőtt 2010-ben lehorgonyzott a Gundel Házban.

Frideczky András, a Gellért Söröző kreatív séfje több olyan neves étteremben szerezte tapasztalatát, mint a Cyrano, a Stand Bistro és a Baldaszti's, majd oktató lett a Csillagánizs Főzőiskolában. 2012-ben kapta a feladatot, hogy kreatív sörkonyhát alkosson meg a Gellértben. Fontos filozófia András számára, hogy az ételeknek és alapanyagoknak a tányéron lelkük van, szeretni kell őket.

Sommelier-k:
Gervai János, a Gerbeaud és az Onyx étterem head sommelier-je szenvedélyes borász, Etyeken vezeti saját művelésű saját borászatát. A „kézműves bor” számára azt jelenti, hogy a nedű saját keze munkájának gyümölcse, hisz csakis így lehet kicsiben nagyot alkotni. A borvacsorán többek között az Onyx étteremben is megtalálható borát fogja felszolgálni a vendégeknek.

Fabók Mihály, a Gundel head sommelier-je beutazta a világot, mielőtt a Gundel Házba került. A Föld csaknem valamennyi borvidékét meglátogatta, ahol mindent megtanult a borral és a vendéglátással kapcsolatban. Mihály háromszoros Magyar Sommelier bajnok.

Menü

Amuse bouche
Petrezselyem-morzsás lágytojás Pinot Gris sabayonnal
Frideczky András - Gellért
Gervai János Etyeki Pinot Gris 2016
Gervai János - Gerbeaud-Onyx

Hideg előétel
Házi aranymazsolás libamájpástétom
Merczi Gábor - Gundel
St. Andrea Kedves (Hárslevelű) 2016
Fabók Mihály - Gundel

Leves
Karfiolos liba-consommé
Frideczky András - Gellért
Oremus Tokaj Mandolás Furmint 2007
Gervai János - Gerbeaud-Onyx

Tészta
Szarvasgombás ravioli
Merczi Gábor - Gundel
Villa Tolnay Csobánci Zöldveltelini "Föld" 2015
Fabók Mihály - Gundel

Főétel
Libamell gersli rizottóval, marinált céklával
Tóth Ágnes - Gerbeaud
Losonci Bálint Mátrai Kékfrankos 2013
Gervai János - Gerbeaud, Onyx

Desszert
Lúdláb XXI. sz., meggy sorbet-val
Tóth Ágnes - Gerbeaud
Gróf Degenfeld 5 Puttyonos Tokaji Aszú 2012
Fabók Mihály - Gundel

A Gerbeaud-Gundel-Gellért borvacsorajegy ára 17.990 Ft

Tartalma:
1 fő részére 6-fogásos gourmet vacsora borsorral
1 fő részére egynapos belépő a borfesztiválra és after partyra
1 db 18.500 Ft értékű Winelovers kupon*
1 db kóstolópohár
korlátlan bor- és pálinkakóstolás