Lakosztályétterem

Dom Pérignon és szarvasgomba

november 11. 19:00 - MINDEN JEGY ELKELT!
november 12. 19:00 - MINDEN JEGY ELKELT!

 

A Dining Guide bemutatja

1 Michelin-csillagos séf, 1 pezsgőszakértő, 3 designer, 6 champagne, 6-fogás, és 1 felejthetetlen gasztroélmény

A lakosztályétterem a Gellértben a már fogalommá vált lakáséttermek exkluzív változata. Idén újra megnyílik erre az alkalomra a negyedik emeleten lévő, lélegzetelállító kilátást nyújtó 422-es deluxe apartman, és rendkívüli gasztroélményt kínál.

A Lakosztályétterem névadója dom. Pierre Pérignon, a hautvillersi Szent Benedek-rendi apátság pincemestere, akinek nevéhez elválaszthatatlanul fűződik a pezsgő felfedezése. Tiszteletére állt össze a limitált létszámú, prémium kategóriás vacsora, mely felejthetetlen gasztronómiai élményt ígér, méghozzá egyedi készítésű design tányérokon tálalva. A Dunára néző panorámás luxuslakosztály kiváló keretet ad a Michelin csillagos séf, Pesti István és a French Wine Society Champagne Master képzést végzett pezsgőszakértő, Túróczi Anett 6-fogásos Champagne vacsoraestjének. A kitűnő fogásokat Almássy Lili, Ruzicska Tünde és Herter Katalin designer, kerámiatervezők alkotásain tálaljuk.

A Lakosztályétteremben a helyszín különleges adottságai miatt egy 12 fős asztal várja Vendégeinket.

Pesti István menüje 

Amuse Bouche

Pácolt saibling
uborka, sóska, pisztráng kaviár

Langyos osztriga
vajmártás, fermentált fekete gyökér, kaviár, osztriga levél

Szt. Jakab kagyló
csicsókaleves, szarvasgomba

Kacsamáj torchon
eper, pisztácia, licsi

Algás vaj és kenyér

Bárány bríz
polip, burgonyapüré, jus, capri, szarvasgomba

Málna, rózsa desszert

Petit four

A Champagne-vacsoraest pezsgői Túróczi Anett ajánlásával

J.de Telmont L.D Brut 2007
J.de Telmont Blanc de Blancs Brut 2009 magnum
J.de Telmont Grand Rose Brut magnum
J.de Telmont Grand Vintage 2005 magnum
RC Lemaire Cuvée Select Blanc de Noirs Brut magnum
RC Lemaire Rosé de Saignée magnum
Dom Pérignon 2006

 

 

dom. Pierre Pérignon
(1638 - 1715)

Az első pezsgőt 1670 – 1715 között, az hautvillers-i Szent Benedek-rendi apátság pincevezetője dom. Pierre Pérignon készítette úgy, hogy parafa dugóval zárta le az üveget, amelyet viaszba mártott drótkengyellel erősített rá. Sokáig titokban tartották a készítési folyamatot, ennek ellenére azonban a 18. században már sokfelé ismeretes volt, és a 19. században már Európa-szerte készítettek pezsgőt. 
A habzó ital létrejöttéhez szükséges erjesztést egészen a 19. század közepéig egyedileg, üvegenként végezték, ami azt jelentette, hogy egy üveg pezsgő elkészítése 2-3 évet is igénybe vett. Nem véletlen, hogy a pezsgő ebben az időszakban csak a legtehetősebb nemesi családok mulatságain kerülhetett elő.

Dom Pierre Pérignon

 

A Lakosztályétterem vacsorajegy ára 24.990 Ft, mely tartalmazza a belépőt a borfesztiválra és az after partyra is,
1 db kóstolópohárral, korlátlan bor- és pálinkakóstolással.

 

Jegyek

Online jegyértékesítés