A Sajt, a Bor és a Kenyér Szentháromsága

Jegyek limitált számban kaphatók!

A Magyar Konyha Magazin bemutatja

november 11. 20:00 órától Minden jegy elkelt!
november 12. 20:00 órától - Minden jegy elkelt!

Az idei évben fordulóponthoz érkezett a borfesztivál, hiszen névadója születésének 1700. évfordulója tiszteletére Szent Márton-emlékévet ünneplünk 2016-ban. Ennek apropóján idén az újbor bíráját, a szőlősgazdák védőszentjét, azaz Szent Mártont és a gasztronómia védőszentjeit idézzük meg.
A Sajt, a Bor és a Kenyér Szentháromsága kurzus védőszentjei Kildare-i Szent Brigit, az érlelt sajtok, Szent Vince, a szőlőművesek és Szent Medárd, a gabonaaratás védőszentje. Tiszteletükre állt össze erre a szenzációs kurzusra a Vászolyi Sajtmanufaktúra, a Luka Pincészet és a Jacques Liszt,  méghozzá Balaton-felvidéki házi készítésű sajtokkal, a Soproni Borvidék boraival és saját kovásszal készült friss kézműves kenyerekkel. Aki moderál: Vajda Pierre!

 

Vajda Pierre tollából
Kenyér, szerelem, fantázia…

"Aki belekóstolna, az tartson velünk, a kenyeret, sőt kenyereket a szentháromság első szentjét Juhász Mihály szívbéli pékmester hozza. A szerelem a bor, a másik nagy szentség, mi lehet más. Erről Luka Enikő borászmester gondoskodik, hatféle kenyérhez, hatféle vörös dukál. Nagy utazást teszünk az emberiség gasztronómiai bölcsője körül, de hogy még izgalmasabb legyen, és a teremtő fantázia is helyet kapjon, hatféle vászolyi sajttal jön Remenyik Kálmán sajtmester. Három íz művész, hat-hat termék, és aki megpróbál a kenyér, bor, sajt szentháromságban némi rendet vágni, érvényes triókat kialakítani, az Vajda Pierre a Konyhafőnök, a Hagyjál főzni, és a gastroguide.hu ételkritikusa. Ha eljön, helyben megkóstolhatja a szentháromságot."

SAJTOK
Vászolyi Sajtmanufaktúra
Reményik Kálmán

Balaton sajt
zsíros, félkemény sajt
Balatoni csemege sajt
ízesített, zsíros, félkemény sajt
Vászolyi félkemény sajt
zsíros, félkemény sajt
Szent Jakab sajt
zsíros, fehérpenésszel érlelt lágysajt
Hat Malom sajt
síros, friss, lágysajt
Vászolyi krémsajt
zsíros, friss, lágysajt

BOROK
Luka Pincészet
Luka Enikő

 Turán 2013

Zweigelt 2012

Cabernet Sauvignon 2012

Pinot Noir 2015,

Merlot 2014

Kékfrankos 2012

KENYEREK
Jacques Liszt - Misi a pék
Juhász Mihály

 Fehér kenyér

Durum lisztes kenyér

Rozskenyér

Teljes kiőrlésű búzából készült kenyér

Diós rozsos kenyér

Teljes kiőrlésű kenyér
pirított mogyoróval, áfonyával, mézzel

A kurzuson csak érvényes Márton napi Borfesztivál jeggyel lehet részt venni!

A kurzus ára 1.200 Ft,
mely a kurzuson való részvételt tartalmazza sajtokkal, borokkal és kenyérfalatokkal,
és kizárólag VI. Márton napi Borfesztivál jeggyel együtt érvényes.

 

Jegyek

Online jegyértékesítés