Sörre bor mindenkor

Sörrel indít az V. Márton napi Borfesztivál

november 5. csütörtök

A nulladik napon a “sörre bor mindenkor” mondás szerint  a sör kerül fókuszba a négynaposra bővült V. Márton napi Borfesztiválon. Kóstolhatunk sörkoktélokat, és lesz sörkurzus Katona Csaba történésszel, akinek előadásai felérnek egy stand up comedyvel. Bemutatkozik „Két dudás egy konyhában”: Paul Mizener, skót mesterszakács és Frideczky András, a Gellért Söröző séfjének közreműködésével, magyar és skót fogásokkal és magyar és skót kézműves sörkülönlegességekkel.

Üdvözlő sörkoktélok 18:00

Sörkurzus Katona Csaba történésszel 18:30 – 20:00 MINDEN JEGY ELKELT!


A sörkurzus ára sörkoktélokkal: 3.490 Ft

A másfél órás ültetett előadáson és sörkóstolón a tudásra szomjas vendégek egészen biztosan nem csalódnak, és erre garancia Katona Csaba személye, aki a Magyar Tudományos Akadémia történészeként egy személyben sörtörténész és humorista, és akinek sörkurzusai felérnek egy stand up comedy-vel. Mindeközben pedig egy elhivatott és szakavatott embertől képet kapunk a sör történetéről.
A Sörkurzus 6 féle söre: Holba Prémium világos sör, Holba Polotmavý vörös sör, Cerna Hora Velen szűretlen búzasör, Litovel Dark barna sör, Permon IPA, Cerna Hora Kvasar világos sör

Szenzációs összefogás I.
Két dudás egy konyhában
 20:00 órától 
MINDEN JEGY ELKELT!

Paul Mizener, skót mesterszakács és Frideczky András, a Gellért Söröző séfjének közreműködésével.

A sörvacsora ára: 6.990 Ft,
4-fogásos skót-magyar sörvacsora, kézműves skót-magyar sörökkel, üdvözlő sörkoktélokkal és belépéssel a sörkurzusra

Sörvacsora menü

Chicken & Goose 
csirkemáj, libamáj, sörös hagymalekvár, skót zsemle
Paul Mizener
Belhaven Robert Burns – Ale
(4,2 % Alk)
Dunbar, Skócia

Malacpofa krémleves
sörben pácolt pofahús,  vargánya,  karotta, snidling, tejfölhab
Frideczky András
Bigfoot Gerardo – félbarna búza
(5,4% Alk)
Domony

Haggis & Tatties
skót birkamájas hurka, karórépás burgonyapüré,  barnacsiperkés sörmártás
Paul Mizener
Belhaven Twisted Thistle – IPA
(5,3 % Alk)
Dunbar, Skócia

Fekete sör pite
mogyorómousse, sörhab, fekete sörsorbet
Frideczky András
Bors Sherwood – stout
(6,5% Alk)
Győrzámoly

Belhaven Fruit Beer-rel készült kézműves bon-bon

Paul Mizener, egy több évszázados skót klán tagjaként csöppent Magyarországra, és 2008 óta él Budapesten magyar feleségével. Edinburghban kezdte pályafutását, majd egyre feljebb jutott a ranglétrán, a Marriott szállodalánc éttermi menedzser pozícióját is betöltötte. Magyarországra érkezése után a Budapesti Kaledónia Skót Pub konyhafőnöke lett. 3 év után felkérték a Déryné Bisztróba senior sous chéfnek. A sikerek fokozásaképpen pedig elhívták a Chefparade főzőiskolába előadni, tanítani, ahol 2012 óta teljes állású oktatóként dolgozik.

A fiatal és kreatív Frideczky András, a magyar vendégeknek kaput nyitó, és az év elején megújult Gellért Söröző séfje, több olyan neves étterem­ben dolgozott már, mint a Stand Bistro, az U26 és a Baldasti’s, a Csillagánizs Főzőiskolában pedig Segal Viktor és Várvizi Péter mellett volt oktató.

Jegyek

Online jegyértékesítés:

Jegymester - Márton napi borfesztivál - Gellért

Vendégeink hazaszállításáról az Euro -Sofőrszolgálat gondoskodik.
A borfesztiválon résztvevők 20% kedvezménnyel utazhatnak.

Sorkurzus Katona Csaba_Marton napi Borfesztival_Gellert