Sörtúra és Bortúra

A limitált létszámú túrák előzetes regisztrációval ingyenesek!

A Liquid Gold és a Winelovers bemutatja
SÖR vs. BOR

november 11. és 12.

Idén először szenzációs, sör- és borkóstolással egybekötött, ingyenes történelmi épületsétán vehetnek részt a borfesztiválozók, előzetes regisztrációval. A két rendkívüli és nagytudású túravezető a Gellért Fürdő ősforrásától az épületet megkoronázó kupolán át a szálloda töténelmi lakosztályáig vezetnek el, ahol Habsburg Ottó többször is megszállt a Gellért vendégeként. A túrák alatt megannyi érdekes információ is elhangzik a Gellértről.
A túrák védőszentjei nem mások, mint Szent Vencel, a cseh sörök és Szent Vince, a szőlősgazdák védőszentje.

Túrák indulása

19:30, 20:00 és 22:00 a szálloda halljából

Túrák és túravezetők 

Sörtúra 19:30
FIGYELEM! A pénteki sörtúra betelt! A szombati túrára limitált számban, a helyszínen fogadunk még regisztrációt.
Katona Csaba, a Magyar Tudományos Akadémia történésze

Márton-napkor a legtöbben a borra gondolnak, de miért ne gondolnánk a sörre is? A szerzetesi sörfőzéstől a sörhöz kötődő legendákon át mindent megtudunk Katona Csaba történésztől egy izgalmas sörtúra keretében. Mi a hemina? Mi történik, ha valaki felrúgja a germánok sörös üstjét? És mit gondolt a sörről Benjamin Franklin? Kiderül a Gellért nem mindennapi sörtúráján.

Bortúra 20:00 és 22:00
FIGYELEM! A 20:00 és 22:00 órás bortúrák mind beteltek!
Szirbek István, a Sorbonne Paris egyetemén végzett művészettörténész

Szent Márton a borok bírája! Miért is ivott volna sört? A híres Loire menti borok hazájában élt! A hagyomány szerint Tours püspökeként az apátsága fölötti domboldalakon ő honosította meg az első szőlőtőkéket, így hozzá köthető a helyi bortermelés megszületése is. Hosszú utazásainak porát azokból a francia szőlőkből készült borokkal öblítette le, amelyeket a Gellért nem mindennapi bortúráján is megkóstolásra kínálunk.

Szent Vencel vs. Szent Vince

A túrákon csak aznapra érvényes Márton napi Borfesztivál jeggyel lehet részt venni!